NL / PL / EN / ES / RO
Zoeken Menu

Op hoeveel vakantiedagen heeft een uitzendkracht recht?

Een uitzendkracht heeft recht op 16 2/3 uur vakantie voor iedere gewerkte maand of een evenredig deel daarvan, wanneer geen volledige maand gewerkt is. Bij een fulltime dienstverband (40 uur) zijn dat 25 vakantiedagen per jaar, waarvan 20 wettelijke vakantiedagen en 5 bovenwettelijke vakantiedagen.

Alleen de 5 bovenwettelijke vakantiedagen mag het uitzendbureau in geld uitkeren.

Wat is de vervaltermijn van opgebouwde vakantiedagen van een uitzendkracht?

Op de vakantiedagen opgebouwd na 1 januari 2020 zijn nieuwe regels van toepassing:

In fase A (1 en 2) of B (3): wettelijke vakantiedagen (20 dagen per jaar bij een fulltime dienstverband) vervallen een jaar na de laatste dag van het kalenderjaar waarin de dagen zijn opgebouwd.

In fase C (4): de wettelijke vakantiedagen vervallen vijf jaar na de laatste dag van het kalenderjaar waarin de dagen zijn opgebouwd.

De bovenwettelijke vakantiedagen (5 dagen per jaar bij een fulltime dienstverband) vervallen in alle fasen vijf jaar na de laatste dag van het kalenderjaar waarin de dagen zijn opgebouwd.

Let op! Voor de wettelijke vakantiedagen opgebouwd in fase A (1 en 2) en B (3) tot 1 januari 2020 geldt de wettelijke vervaltermijn van zes maanden na de laatste dag van het kalenderjaar waarin de dagen zijn opgebouwd.

Meer informatie over loondoorbetaling tijdens vakantie

Bron:
Artikel 26 CAO voor Uitzendkrachten

Ben je geholpen met dit antwoord?

Niet geholpen?

Bel onze Helpdesk op 0800-7008 of stuur een e-mail.

Categorie├źn Vragen Werken en vrij