NL / PL / EN / ES / RO
Zoeken Menu

Heeft een uitzendkracht recht op Private Aanvulling van de WW- of WGA-uitkering (PAWW)?

Bij werkeloosheid of langdurige arbeidsongeschiktheid kan een uitzendkracht, gedurende maximaal 2 jaar, aanspraak maken op een WW-uitkering of een loongerelateerde WGA-uitkering. De PAWW garandeert dat een uitzendkracht in sommige gevallen na 2 jaar een aanvulling op zijn of haar ziekte-uitkering kan aanvragen bij een organisatie genaamd Stichting Private Aanvulling WW & WGA (SPAWW).

Sinds wanneer geldt de PAWW in de uitzendbranche?

Met ingang van de 1 augustus 2022 zijn uitzendwerkgevers verplicht zich aan te sluiten bij de SPAWW. De uitzendwerkgevers betalen dan premie aan de SPAWW.

Hoe ziet het in de praktijk uit?

De PAWW garandeert dat onder bepaalde voorwaarden een uitzendkracht zijn uitkering ook na afloop van de periode van 2 jaar ontvangt. Dit is hetzelfde bedrag en wordt maximaal de komende 14 maanden uitbetaald.

Als een uitzendkracht wil controleren of het uitzendbureau voor hem premie aan de SPAWW-organisatie betaalt, kan hij zijn salarisstrook bekijken of er een SPAWW inhouding op zijn loon plaatsvindt.

Het goede nieuws is ook dat in de CAO voor Uitzendkrachten is bepaald dat uitzendwerkgevers direct deze SPAWW inhouding bij hun uitzendkrachten moeten compenseren. Hierdoor merken uitzendkrachten geen verschil op hun loon.

Hoe kan een uitzendkracht beoordelen of hij in aanmerking komt voor de PAWW?

Om te beoordelen of een uitzendkracht in aanmerking komt voor een aanvulling op een WW- of WGA-uitkering kan een formulier worden ingevuld op de website van de SPAWW.

Veel praktische informatie is ook hier te vinden.

Ben je geholpen met dit antwoord?

Niet geholpen?

Bel onze Helpdesk op 0800-7008 of stuur een e-mail.

Categorie├źn Vragen CAO