NL / PL / EN / ES / RO
Zoeken Menu

05 nov 2017

Nieuws

Nieuwe CAO voor Uitzendkrachten van kracht

Op 5 november 2017 is de nieuwe ABU CAO voor Uitzendkrachten in werking getreden. De CAO is grotendeels qua inhoud hetzelfde gebleven. Toch zijn er op een aantal onderdelen veranderingen gekomen.

De wijzigingen treden op verschillende data in werking. De integrale teksten van de nieuwe CAO zijn inmiddels beschikbaar. Binnenkort zal ook een doorbladerbare versie van de nieuwe cao op onze website te vinden zijn.

Per vandaag loopt ook de algemeen verbindend verklaring van de oude Cao voor Uitzendkrachten af. Dit betekent dat zolang de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de nieuwe Cao niet algemeen verbindend verklaart, er een zogenaamde AVV-loze periode aanbreekt. Het aflopen van de AVV heeft enkel consequenties voor de “ongebonden” uitzendbureaus en de voor hun werkzame uitzendkrachten. Onder een ongebonden uitzendbureau wordt verstaan een uitzendbureau dat geen lid is van de werkgeversorganisatie ABU of de NBBU.

Wil je weten wat de gevolgen zijn van het aanbreken van de AVV-loze periode voor zowel het uitzendbureau als de uitzendkracht en wat het betekent voor de werkzaamheden van de SNCU?
Lees dan de door de SNCU beschikbaar gestelde uitleg in de FAQ.

Hoe lang de AVV-loze periode zal duren is op dit moment nog niet bekend. De ABU is bezig met de indiening van het avv-verzoek.

Nieuws en persberichten