NL / PL / EN / ES / RO
Zoeken Menu
corona

Corona op de werkplek

Aan het werk? Volg de maatregelen van de overheid.

Bent u gewoon nog aan het werk, dan gelden vooralsnog de maatregelen vanuit de Rijksoverheid. Deze regels gelden zowel privé als ook voor het werk. Het is belangrijk dat iedereen zich hier aan houdt.

  • Thuiswerken waar dit kan
  • Samenkomsten zijn verboden, tenzij het gaat om een samenkomst die nodig is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties. Mits die onder de 100 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen
  • Schud geen handen
  • Nies en hoest in de elleboog
  • Houd ten minste 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Was zo vaak mogelijk de handen
  • Blijf thuis bij (milde) verkoudheidsklachten

In overleg met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU heeft de organisatie Doorzaam het protocol ‘Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche’ opgesteld en deze gaat per 6 mei 2020 in. Het protocol biedt duidelijkheid aan uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers over veilig werken in de anderhalve-meter-economie. Het uitzendprotocol biedt duidelijkheid over wie op welk moment verantwoordelijk is voor het verstrekken en naleven van de informatie over coronamaatregelen.

Opdrachtgevers zijn verplicht uitzenders voldoende informatie te geven over specifieke werkomstandigheden en veiligheidsmaatregelen op de werkplek en binnen de branche.

De uitzender is verplicht de uitzendkracht hierover te informeren en te controleren of de uitzendkracht deze informatie begrijpt. Dit heet doorgeleidingsplicht. Uitzendkrachten weten op die manier welke veiligheidsrisico’s er zijn op de (nieuwe) werkplek en met welke maatregelen zij rekening moet houden.

Er is vanaf nu ook een flyer voor uitzendkrachten beschikbaar en een mooie animatie.

 

Corona