NL / PL / EN / ES / RO
Zoeken Menu

Corona

Zorgen over gezondheid en werk

Het coronavirus heeft veel invloed op ons leven. Veel dat normaal en vanzelfsprekend was, is nu anders. Het virus bedreigt onze gezondheid en heeft veel invloed op de economie. In sommige sectoren is het veel drukker, in andere sectoren ligt het werk stil. Voor veel uitzendkrachten en arbeidsmigranten heeft het coronavirus grote gevolgen.

Antwoorden op veelgestelde vragen

De huidige situatie zorgt voor veel zorgen en onrust. Daarom hebben wij veel voorkomende vragen en antwoorden op een rij gezet. Hebt u een vraag, waar de Q&A geen antwoord op geeft, dan kunt u de SNCU ook mailen of bellen.

Stuur uw mail naar helpdesk@sncu.nl of bel naar 0800-7008 (gratis)

De openingstijden van de helpdesk zijn:

Maandag 9.30 – 12.00 en 13.00- 16.00 uur
Dinsdag 9.30 -12.00 en 13.00- 16.00 uur
Woensdag gesloten
Donderdag 9.30- 12.00 en 13.00- 16.00 uur
Vrijdag 9.30- 12.00

Protocol 'Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche'

In overleg met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU heeft de organisatie Doorzaam het protocol ‘Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche’ opgesteld en deze gaat per 6 mei 2020 in. Het protocol biedt duidelijkheid aan uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers over veilig werken in de anderhalve-meter-economie. Het uitzendprotocol biedt duidelijkheid over wie op welk moment verantwoordelijk is voor het verstrekken en naleven van de informatie over coronamaatregelen.

Opdrachtgevers zijn verplicht uitzenders voldoende informatie te geven over specifieke werkomstandigheden en veiligheidsmaatregelen op de werkplek en binnen de branche.

De uitzender is verplicht de uitzendkracht hierover te informeren en te controleren of de uitzendkracht deze informatie begrijpt. Dit heet doorgeleidingsplicht. Uitzendkrachten weten op die manier welke veiligheidsrisico’s er zijn op de (nieuwe) werkplek en met welke maatregelen zij rekening moet houden.

Er is vanaf nu ook een flyer voor uitzendkrachten beschikbaar en een mooie animatie.

 

Corona